Oranje O19 kan EK vergeten na nederlaag tegen Duitsland

27 maart 2018, 19:50   Bijgewerkt: 27 maart 2018, 19:55

Het Nederlands elftal onder 19 jaar is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor het EK 2018 in Finland. De ploeg van Maarten Stekelenburg verloor dinsdagavond met 1-4 van de leeftijdsgenoten van Duitsland. Het duel tussen Schotland en Noorwegen eindigde in 4-5 waardoor Oranje als vierde eindigt in groep 1.

Duitsland opende al redelijk vroeg in de eerste helft de score via Manuel Wintzheimer. Daardoor keek de ploeg van Stekelenburg bij rust tegen een achterstand aan. In de tweede helft kwam Nederland weer langszij. Orkun Kökcü tekende voor de 1-1. Toch was het opnieuw Duitsland dat op voorsprong kwam. Wintzheimer maakte zijn tweede van de avond.

Daarna viel ook snel de derde Duitse treffer. Een afstandsschot van Alfons Amade betekende de 1-3. In de slotfase liep Duitsland zelfs nog verder uit. Het land kreeg een strafschop toegewezen waaruit Kai Havertz de 1-4 eindstand op het scorebord zette.