Tagliafico: "Wilde naar een land waar ik me moet aanpassen"

31 maart 2018, 13:29

Nicolás Tagliafico is nog altijd blij dat hij de keuze maakte om voor Ajax te gaan spelen. De Argentijnse linksback kon er ook voor kiezen om in Spanje te gaan voetballen, maar hij gaf de voorkeur aan een land met een totaal andere cultuur.

"Ik kon ook naar Real Betis in Spanje. Maar ben ik klaar voor de beste competitie van Europa? Ik geloof meer in de gelijke weg", licht Tagliafico toe in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Bovendien wilde ik naar een land waar ik me écht moet aanpassen. Andere taal, andere cultuur. Dat brengt je verder. Ik snap de drang wel, hoor: iedereen wil snel carrière maken. Maar voor mij is het nu makkelijker om de overstap te maken. Vergis je niet: het is moeilijk om in een compleet andere cultuur te komen."

Het lijkt zeer waarschijnlijk dat Tagliafico komende zomer met Argentinië meegaat naar het WK in Rusland. Aan een overstap naar een andere club na een goed WK denkt hij nog niet. "Rustig, eerst hier elke week goed spelen. Ik wil hier mijn Engels verbeteren en daarna misschien nog Nederlandse lessen volgen", zegt de verdediger, die vanwege zijn transfer naar Ajax moest stoppen met een trainerscursus. Die hoopt hij wel weer op te pakken. "Al leer ik nu in de praktijk veel bij. Misschien ben ik op mijn veertigste wel trainer van Ajax", lacht hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen