Trots na EK-winst Oranje onder 17: "Ons blazoen wat opgepoetst"

20 mei 2018, 23:08

De Europese titel van Oranje onder 17 jaar geeft het Nederlandse voetbal weer een voorzichtige boost. In de videoboodschappen, die de spelers en de staf kregen in aanloop naar de gewonnen finale tegen Italië, klonk weer trots.

"Vanuit alle hoeken kwamen er reacties en boodschappen om de jongens een hart onder de riem te steken. Dat was geweldig om te zien. 'We zijn weer terug waar we horen', dat kwam daar wel uit naar voren", zegt bondscoach Kees van Wonderen op OnsOranje.nl. "We hebben ons blazoen weer wat opgepoetst hiermee, zoveel is wel duidelijk. We kunnen weer trots zijn op Oranje."

Directeur voetbal ontwikkeling Art Langeler vult aan: "Dit is een schitterende ontlading van een jaar hard werken. Ik heb steeds gezegd dat we ons niet zoveel zorgen hoeven te maken. Maar het is geweldig als dat tastbaar wordt gemaakt met zo'n resultaat. Hier mogen we heel trots op zijn."

Oranje onder 17 speelde ijzersterk in de poulefase, en trok in de knock-outfase telkens via een strafschoppenserie aan het langste eind. Langeler: "Ze zijn alle wedstrijden dominant geweest, misschien op een gedeelte van de wedstrijd tegen Spanje na. En alle grote landen zijn ze tegengekomen; Spanje, Duitsland, Engeland, Italië. Als je die weet uit te schakelen, dan heb je er het meeste recht op. Dat is ook het gevoel dat hier heerst, bij de andere landen."

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen