Oranje Leeuwinnen boeken simpele zege op Noord-Ierland

8 juni 2018, 22:22

De Oranje Leeuwinnen hebben met een overwinning in en tegen Noord-Ierland een volgende stap gezet richting het Wereldkampioenschap van volgend jaar zomer. De ploeg van Sarina Wiegman staat bovenaan in de poule en legde vrijdagavond het veel zwakkere Noord-Ierland over de knie. De teller stokte uiteindelijk op 0-5. Aanstaande dinsdag wacht in een uitverkocht Abe Lenstra Stadion hekkensluiter Slowakije als tegenstander.

De Nederlandse vrouwen staan dus overtuigend bovenaan in de groep en wonnen het vorige duel van Noord-Ierland met 7-0. Voetballend zijn de Noord-Ieren een stuk zwakker dan Nederland en dus opteerde de thuisploeg voor een uiterst verdedigende tactiek. Nederland had aanvankelijk moeite om de opgetrokken muur te slechten. Het strafschopgebied van Noord-Ierland was volgepakt met verdedigers en de Leeuwinnen wisten zich hier maar lastig doorheen te combineren.

Het eenrichtingsverkeer leverde voor rust dus toch nog een meer dan terechte voorsprong op. In de tweede helft werd deze score uitgebreid. Nadat Shanice van de Sanden op volle snelheid op knappe wijze de bal binnenhield en voorgaf, haalde Van de Donk de trekker over: 0-2. Van de Sanden tekende in de 64ste minuut zelf voor de volgende treffer, toen ze na een knappe actie de verre hoek vond. Noord-Ierland zette hier heel weinig tegenover, de Nederlandse vrouwen waren voetballend simpelweg te sterk voor de dames uit het Verenigd Koninkrijk.

Opstelling en cijfers Nederland*

Sari van Veenendaal 6.5; Renate Jansen 7 (82. Ellen Jansen -), Anouk Dekker 7, Dominique Janssen 7, Siri Worm 6.5; Jackie Groenen 8, Daniëlle van de Donk 7, Sherida Spitse 6.5; Shanice van de Sanden 7.5 (72. Desiree van Lunteren -), Lineth Beerensteyn 7, Lieke Martens 7 (68. Jill Roord 6.5).

*: Speelsters moeten ten minste twintig minuten gespeeld hebben voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen