Van Marwijk ziet wens uitkomen: "Een WK is zo'n unieke ervaring"

11 juni 2018, 08:31

Voor Bert van Marwijk gaat een wens in vervulling: als bondscoach van Australië maakt de 66-jarige trainer deze zomer weer een WK mee. De Nederlandse oefenmeester ging er aanvankelijk van uit dat hij met Saudi-Arabië naar de eindronde zou gaan, maar door een conflict vertrok de bondscoach uit het Midden-Oosten. Australië bood hem vervolgens alsnog de kans om naar het WK te gaan.

"Achteraf ben ik er niet rouwig om, dat het zo is gelopen en dat ik nu met Australië naar het WK ga", vertelt Van Marwijk in De Telegraaf. "De Australische cultuur sluit heel goed aan bij de Nederlandse cultuur. Alles is geweldig georganiseerd en de mensen zijn open en zeggen waar het op staat. Daarbij is iedereen enorm behulpzaam en bereid om keihard te werken. Het is geweldig om met deze Australische ploeg bezig te zijn. De jongens zeuren niet en gaan ervoor en dat is voor een trainer heel plezierig werken."

Als bondscoach van het Nederlands elftal maakte Van Marwijk al een WK mee. "Nog een keer een WK meemaken, was een grote wens van me. Ik ben blij dat Australië mij die kans heeft geboden", vervolgt de bondscoach. "Een WK is zo'n unieke ervaring. De hele wereld kijkt mee, de spanning, de entourage. Het is echt geweldig om mee te maken. Het bereiken van de tweede ronde is ons doel en het zou een geweldige prestatie zijn als ons dat lukt."

Het WK Voetbal Spel 2018. Minimaal 8.000 Euro aan prijzen! 1ste prijs is 5.000 Euro!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen