Cardiff-manager was niet overtuigd van Van Dijk: "Had gedronken"

26 oktober 2018, 19:01

Cardiff City neemt het dit weekend op tegen titelkandidaat Liverpool. Bij The Reds is Virgil van Dijk een van de steunpilaren. Cardiff-manager Neil Warnock baarde in december 2017 opzien toen hij beweerde dat Sol Bamba, verdediger van Cardiff, een betere verdediger was dan Van Dijk. "Ik denk dat ik toen gedronken had."

Eind vorig jaar verkaste Van Dijk voor meer dan 80 miljoen euro van Southampton naar Liverpool. Daarmee werd de international de duurste verdediger aller tijden. Warnock liet destijds weten dat zijn verdediger Bamba beter was dan Van Dijk. Op de persconferentie voorafgaand aan het duel nuanceert de manager die uitspraken. "Ik denk dat ik toen gedronken had. Wat ik bedoelde te zeggen was dat Van Dijk bij een club als Cardiff City eerder kan laten zien dat hij een goede verdediger is. Bij Liverpool hoeft hij veel minder te verdedigen."

Warnock had jaren geleden de mogelijkheid om Van Dijk te kopen. In het seizoen 2014/2015 was Warnock actief als manager van Crystal Palace en die club had interesse in de verdediger die destijds bij Celtic speelde. "We hadden hem voor 6,7 miljoen euro kunnen halen, maar onze hoofd scouting vond hem te traag."

Denk jij dat Ajax van Feyenoord wint in Amsterdam? Zet in en krijg een bonus van liefst 50 euro!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen