PSV knokt zich in slotfase naar punt tegen tien van Spurs

24 oktober 2018, 20:57   Bijgewerkt: 25 oktober 2018, 10:53

Op het nippertje heeft PSV woensdagavond een punt afgedwongen tegen Tottenham Hotspur in de Champions League: 2-2. De Spurs waren de hele wedstrijd de betere, maar PSV profiteerde eerst van een fout van Toby Alderweireld (1-0) en buitte de manmeersituatie in de laatste tien minuten na rood voor Hugo Lloris perfect uit. Luuk de Jong zorgde met een slimme intikker voor de bevrijdende 2-2. Het is het eerste punt voor PSV in de groepsfase, veel schiet het daar echter niet mee op.

Beide ploegen vochten vanavond in het Philips Stadion voor hun laatste kansen. Net als PSV had Tottenham ook nog nul punten behaald in groep B, Barcelona en Internazionale waren ook voor de Londenaren te sterk gebleken. Dit duel was een must-wingame, zo omschreef Spurs-trainer Mauricio Pochettino het in aanloop naar de aftrap. Ongeveer hetzelfde had Van Bommel eerder al gezegd, ook hij wist dat het erop of eronder zou zijn.

Mousa Dembélé

Mousa Dembélé

Kane zelf was in de fase voor de 1-0 van PSV een paar keer dicht bij een treffer geweest. Zo kopte hij over, vond hij net als Heung-Min Son vlak na de 1-0 Jeroen Zoet op zijn weg en kopte hij de bal op de zijkant van de kruising. Zijn vizier stond niet helemaal op scherp, hetzelfde gold voor Alderweireld. De Belg ging gruwelijk in de fout, waardoor Hirving Lozano kon scoren.

Tegen Inter (1-2) was PSV ook op voorsprong gekomen, ook nu werd die achterstand voor de tegenstander ook omgezet in 1-2. Binnen tien minuten in de tweede helft was het raak: een razendsnelle aanval van Tottenham mondde uit in een voorzet van Christian Eriksen en een kopgoal van Kane. De aangever bij het doelpunt had een minuut eerder ook al kunnen scoren, maar de knal van Eriksen ging recht op Jeroen Zoet af.

Dat veranderde toen Lloris tien minuten voor tijd met rood van het veld werd gestuurd. De Franse aanvoerder haalde Hirving Lozano net buiten de zestien met een veel te late tackle neer en mocht vertrekken. Michel Vorm kwam daarop in het veld voor Son en onderscheidde zich meteen. Hij stompte de vrije trap van De Jong uit de hoek en voorkwam de 2-2.

Daarmee was Vorm echter nog niet van De Jong af. Wat heet: drie minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd was het alsnog raak voor de captain. Bij een vrije trap produceerde Pablo Rosario een mispeer, maar daarvan profiteerde De Jong. Heel snugger werkte hij de bal in het doel en zorgde zo voor de bevrijdende 2-2. Hierdoor hield PSV nog een punt over aan dit duel, maar daar schiet het net als Tottenham eigenlijk weinig mee op.

Opstelling en beoordelingen:

PSV: Jeroen Zoet 7.5, Denzel Dumfries 6, Daniel Schwaab 5, Nick Viergever 5, José Angelino 4.5, Pablo Rosario 5, Jorrit Hendrix 6.5, Gaston Pereiro 5.5 (83. Cody Gakpo -), Hirving Lozano 7, Luuk de Jong 7.5, Donyell Malen 5.

Man of the match: Luuk de Jong

*Spelers moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen