Waarom gaf Tottenham geen cent uit voor nieuwe spelers?

24 oktober 2018, 15:05

Exact dezelfde spelers die Tottenham Hotspur naar de Champions League loodsten, moeten het vanavond ook doen tegen PSV. Tottenham gaf afgelopen zomer geen cent uit aan versterkingen voor de selectie van Mauricio Pochettino. Heel opvallend voor een club uit de Premier League, waar met miljoenen gesmeten wordt. Waarom vormde Tottenham een uitzondering op die regel?

Het transferbeleid van de Spurs was voer voor de Engelse media. Tottenham zou geen geld hebben voor nieuwe vanwege de bouw van het nieuwe stadion. De sappige verhalen in de boulevardpers deed de krantenverkoop wellicht goed, maar het was Pochettino zelf die niet per se nieuwe spelers hoefde in zijn selectie. Alleen als iemand zou vertrekken. Volgens de talrijke geruchten probeerde Tottenham Toby Alderweireld, Mousa Dembele en Danny Rose te verkopen, en werden Christian Eriksen en Dele Alli in verband gebracht FC Barcelona en Real Madrid. Het bleef echter bij geruchten.

Top vier én vóór Arsenal eindigen

Natuurlijk hopen ze in Noord-Londen lang mee te kunnen doen in de Engelse titelrace, maar is men ook realistisch. Een nieuwe klassering in de top-vier én eindigen vóór Arsenal zal de achterban tevreden stemmen. Hoewel de Engelse media anders beweerden, zijn fans juist blij dat hun favoriete team hetzelfde is gebleven. Zij hebben de overtuiging dat de spelers zich onder Pochettino blijven verbeteren en dat er nog meer rek in zit. Al hadden ze graag nog een goede back-up voor Harry Kane en Christian Eriksen gezien.

Gelijk aan Pochettino's zijde

Voorlopig hebben Tottenham en Pochettino het gelijk aan hun zijde, althans in de Premier League. In de top van de competitie maken de Londenaren de dienst uit, samen met Manchester City, Chelsea, Liverpool en Arsenal. In de Champions League staat Tottenham wel op de nul. FC Barcelona overklaste de Engelsen in eigen huis en op bezoek bij Internazionale was een punt verdiend geweest in de ogen van de Spurs. Tottenham zal het dan ook zo uitleggen dat ze in Europa één puntje te weinig hebben en er nog veel perspectief is. Dan moet het vanavond wél winnen bij PSV.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen