Wiegman prijst mentale weerbaarheid en heeft luxeprobleem

9 oktober 2018, 20:29   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Sarina Wiegman is blij dat de Oranje Leeuwinnen dinsdagavond een vroege achterstand snel te boven kwamen. Het vrouwenteam kregen tegen Denemarken al binnen vijf minuten een doelpunt tegen, maar maakten vervolgens snel gelijk. Oranje won uiteindelijk met 1-2 en plaatste zich zodoende voor de finale van de play-offs.

Binnen een paar minuten spelen kregen de Denen een strafschop. Nadia Nadim scoorde vervolgens vanaf elf meter. "We kwamen snel 1-0 achter, dat was niet de bedoeling. Gelukkig kwamen we snel op gelijke hoogte, dat gaf rust in het team. Bij vlagen waren we rustig en bij vlagen gaven we de bal snel weg. Het was een echte finale."

De 1-1 werd twee minuten na het openingsdoelpunt gemaakt door Lineth Beerensteyn. "De mentale weerbaarheid was en is goed in het team. Ik ben blij dat het zo is gelopen en dat we zelfs de 1-2 maken", vervolgt Wiegman tegen Veronica. Het maakt haar niet uit welk land de tegenstander in de play-offs is. "Wij willen naar het WK. Het maakt niet uit of we tegen België of Zwitserland spelen. Die horde zullen we moeten nemen."

Luxeprobleem

Beerensteyn nam in het Deense Viborg beide doelpunten voor haar rekening. De spits is goed in vorm en is zodoende een serieuze concurrente voor Vivianne Miedema. "Het zijn totaal verschillende types. Dat is een enorme luxe. Vivianne is dodelijk in de zestien meter, Lineth is heel explosief. Het lijkt me logisch dat er een concurrentiestrijd is", zegt Wiegman, die niet weet wie van de twee spitsen zal starten in de finale van de play-offs. "Ik moet het rustig laten bezinken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen