Agüero én doellijntechnologie leveren City benauwde zege op

28 april 2019, 17:04

Met de nodige moeite blijft Manchester City koploper in de Premier League. Het elftal van Pep Guardiola boekte zondagmiddag een benauwde zege op bezoek bij Burnley (0-1). Sergio Agüero voorkwam duur puntenverlies voor City in de spannende titelrace met Liverpool, dat met nog twee wedstrijden op het programma een punt achter staat. Doelpuntentechnologie was wel nodig om het enige doelpunt toe te kennen.

Vooral de eerste helft oogde het spel van Manchester City stroef. Te veel simpele dingen gingen mis bij The Citizens. Grote kansen vielen er bovendien ook niet te noteren. Deels was dat ook de verdienste van de goede organisatie van Burnley, dat de gasten weinig ruimte bood. Agüero kwam nog het dichtste bij de openingstreffer. Maar een afstandsschot van de Argentijn scheerde net over het doel van Burnley.

City moest daarom in de tweede helft serieus aan de bak. Die opdracht werd begrepen, want de bezoekers kregen na rust vaker  serieuze kansen. Agüero schoot in de korte hoek op de vuisten van Tom Heaton, die ook een gevaarlijke kopbal van Aymeric Laporte keerde. City had ook een penalty moeten krijgen maar arbiter Paul Tierney zag een handsbal Ashley Barnes over het hoofd. Omdat de Premier League pas volgend seizoen gebruik maakt van de VAR, kon de fout van Tierney niet hersteld worden.

Doellijntechnologie deed al wel zijn intrede in de Engelse competitie. Die was nodig voor de toekenning van de bevrijdende 0-1. In een scrimmage haalde Agüero de trekker over en gaf het horloge van Tierney aan dat de bal de doellijn net was gepasseerd. Die goal bleek genoeg voor de zeer moeizame zege op Turf Moor. Gabriel Jesus vergat de wedstrijd definitief te beslissen, nadat Ben Mee zijn schot van de lijn haalde. City had echter niets te duchten van een slotoffensief van Burnley en komt de landstitel steeds meer in zicht.

Denk je dat Ajax ook wint bij Tottenham Hotspur? Zet in en win bij TOTO drie keer je inzet!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen