Atalanta en Internazionale veroveren Champions League-tickets

26 mei 2019, 22:35   Bijgewerkt: 26 mei 2019, 22:51

Atalanta en Internazionale hebben zondagavond een ticket voor de groepsfase van de Champions League veroverd. De Italiaanse clubs hielden in een zinderende laatste speelronde AC Milan en AS Roma onder zich. Het Nederlands getinte Atalanta won met 3-1 van Sassuolo, terwijl Internazionale voor eigen publiek met 2-1 Empoli versloeg. In de strijd tegen degradatie moest Empoli het onderspit delven.

Atalanta - Sassuolo 3-1

Atalanta wist voorafgaand aan de laatste speelronde dat het alles in eigen hand had. Bij een overwinning zou de Italiaanse stuntclub volgend seizoen mogen debuteren in de Champions League. De club van Marten de Roon, Hans Hateboer en Robin Gosens speelde op de slotdag van het Serie A-seizoen officieel een thuiswedstrijd, maar reisde vanwege de verbouwing van het eigen stadion af naar Sassuolo.

De ploeg van trainer Gian Piergo Gasperini begon niet goed aan de wedstrijd. Na twintig minuten kwam Sassuolo op voorsprong door een doelpunt van Domenico Berardi, die aan het einde van een vloeiende aanval stond. Via Duván Zapata kwam Atalanta een kwartier later op gelijke hoogte, wat ook de ruststand was. Na het rustsignaal ontstond een opstootje op het veld, waarbij Marten de Roon betrokken was, maar Sassuolo-doelpuntenmaker Berardi een directe rode kaart kreeg.

Met elf tegen tien ging Atalanta na rust op zoek naar de voorsprong en het felbegeerde Champions League-ticket. De club uit Bergamo bewees zichzelf een goede dienst door vroeg in de tweede helft op 2-1 te komen door een doelpunt van Papu Gómez. Het duurde niet lang alvorens Atalanta voor een derde keer scoorde en de wedstrijd in het slot gooide. Ditmaal was Mario Pasalic die zijn naam op het scorebord zette. Sassuolo eindigde de wedstrijd zelfs met negen man doordat ook Francesco Magnanelli werd weggestuurd. Door de 3-1 zege eindigt Atalanta op de derde plaats in de Serie A en is de club volgend seizoen één van de 32 Champions League-deelnemers.

Internazionale - Empoli 2-1

Van de laatste vijf wedstrijden had Internazionale er slechts één gewonnen, waardoor het Champions League-ticket van I Nerazzuri in het geding was gekomen. Toch had het team van trainer Luciano Spalletti op de slotdag - evenals Atalanta - alles nog in eigen hand. Voor eigen publiek moest er gewonnen worden van Empoli, dat in een eveneens spannende degradatiestrijd verwikkeld was.

Het publiek in Giuseppe Meazza zag de thuisploeg het moeilijk hebben met Empoli, dat zich kranig weerde. In de eerste helft kwam het Internazionale van Stefan de Vrij niet tot scoren, maar kort na de theepauze viel de bevrijdende 1-0 alsnog. Keita Baldé scoorde, waarna Mauro Icardi even later vanaf elf meter de marge had kunnen verdubbelen. De ex-captain miste de penalty echter, wat even een heel dure misser leek te worden. Empoli kwam namelijk een kwartier voor tijd terug tot 1-1. Radja Nainggolan bezorgde Inter echter alsnog een Champions League-ticket door de 2-1 te maken.

SPAL - AC Milan 2-3

Zelf winnen en hopen dat Atalanta of Internazionale een fout maakt. Dat was op de slotdag de opdracht voor AC Milan. De ploeg van trainer Gennaro Gattuso kwam door doelpunten van Hakan Calhanoglu en Franck Kessié al snel op een 0-2 voorsprong en stond daarmee virtueel in de top vier. De club uit Milaan kreeg vervolgens twee doelpunten om de oren en zag per slot van rekening ook de concurrenten op voorsprong komen. Door een doelpunt van Kessié won AC Milan alsnog met 2-3, maar de zege is door de resultaten op de ander velden slechts de vijfde plaats - dus wéér Europa League-voetbal - waard.

AS Roma - Parma 2-1

Een Romeins wonder bleef zondagavond uit. AS Roma had voorafgaand aan de laatste speelronde nog een kleine kans om bij de eerste vier te eindigen, maar een mirakel voltrok zich niet. Daardoor stond het duel met Parma voornamelijk in het teken van het vertrek van Daniele De Rossi, die na een dienstverband van achttien jaar zijn laatste wedstrijd in het Romeinse shirt speelde. Tien minuten voor tijd kreeg de 35-jarige Italiaan een welverdiende publiekswissel. De wedstrijd in Stadio Olimpico eindigde in 2-1.

Degradatiestrijd

Net als de strijd om de derde en vierde plaats was op de slotdag van het Serie A-seizoen ook de degradatiestrijd ongekend spannend. Uiteindelijk moest Empoli - dat zelf verloor van Inter (2-1) en door de remise van Genoa tegen Fiorentina (0-0) naar de achttiende plaats zakte - het onderspit delven. Het Udinese van Bram Nuytink, Hidde ter Avest en Marvin Zeegelaar speelde zich definitief veilig.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen