Mechelen en Waasland-Beveren tóch niet niveau teruggezet

10 juli 2019, 15:30   Bijgewerkt: 10 juli 2019, 18:55
Mechelen en Waasland-Beveren tóch niet niveau teruggezet

KV Mechelen en Waasland-Beveren zijn volgend seizoen tóch op het hoogste Belgische niveau actief. Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) heeft woensdag bepaald dat de clubs niet worden teruggezet naar het tweede niveau, ondanks hun vermeende aandeel in de matchfixingzaak. Door de uitspraak komen Beerschot-Wilrijk en KSC Lokeren komend seizoen uit in de Eerste Klasse B.

Eerder werd Waasland-Beveren door de Geschillencommissie Hoger Beroep van de Belgische voetbalbond (KBVB) vrijgepleit. Het gepromoveerde Mechelen, dat Waasland-Beveren zou hebben geprobeerd om te kopen, werd wel veroordeeld tot verplichte degradatie. De club van Michael Verrips, Lucas Bijker en Arjan Swinkels legde zich daar niet bij neer en vocht met succes het vonnis aan bij het BAS, wordt aan diverse Belgische media bevestigd.

Mechelen, dat vorig seizoen kampioen werd op het tweede niveau en ook de Belgische beker won, mag - mits de UEFA er geen stokje voor steekt - door de bekerwinst ook deelnemen aan de Europa League. AA Gent raakt daardoor zijn Europees ticket kwijt en Antwerp moet eerder aan de bak in de voorrondes.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen