Ihattaren niet opgeroepen bij Marokko, Ziyech is er wel bij

27 augustus 2019, 23:23
Ihattaren niet opgeroepen bij Marokko, Ziyech is er wel bij

PSV-middenvelder Mohammed Amine Ihattaren hoeft voorlopig nog geen keuze te maken tussen Marokko en (Jong) Oranje: het talent is door bondscoach Vahid Halilhodzic níet opgeroepen voor de oefenduels met Burkina Faso en Niger. Ook Noussair Mazraoui (Ajax) en Oussama Idrissi (AZ) ontbreken bij de groep van Halilhodzic.

Daarmee zijn alleen de 'Nederlanders' Hakim Ziyech en de gebroeders Sofyan én Nordin Amrabat opgeroepen voor Marokko. Karim El Ahmadi zat ook bij de voorselectie, maar gaf al aan dat hij in principe stopte na de Afrika Cup als international en blijft dus bij zijn keuze. Mazraoui is wel geselecteerd voor het Olympisch elftal van Marokko.

Lees ook: Ihattaren: "Ik ga voorlopig mijn keuze nog niet maken"

Hoewel Ihattaren wel had mogen spelen in oefenduels voor Marokko voordat hij zijn definitieve keuze maakte, moest hij toch al kiezen omdat hij ook werd opgeroepen voor Jong Oranje. Daar zal hij zich normaliter wel gewoon melden nu hij niet is opgeroepen voor Marokko. Een definitieve keuze heeft hij echter nog niet gemaakt, zei hij eerder. "Ik voel me vereerd door de voorselectie, maar voorlopig ga ik mijn keuze nog niet maken", zei het zestienjarige talent.

Ook Ronald Koeman had al eens contact met hem over zijn opties en gaf aan dat het voor Ihattaren, ook als hij wel was opgeroepen, vrijwel onmogelijk was om in de komende periode al te spelen voor Marokko.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen