PSV-fans in actie tegen aanvangstijdstip van duel met ADO

10 augustus 2019, 16:48
Foto: © ProShots

PSV-fans zijn niet blij met het aanvangstijdstip van 20.00 uur voor de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag, zondag in de tweede speelronde van de Eredivisie. De KNVB wil de Eindhovense club op deze manier extra rust geven, nadat het afgelopen donderdag nog in Noorwegen actief was voor het eerste duel met FK Haugesund in de derde voorronde van de Europa League (0-1 winst).

Supportersvereniging PSV reageert cynisch op de extra rust. "De club zou drie uur meer rust krijgen na afloop van een doordeweekse wedstrijd. Dat die rust dan wegvalt in de voorbereiding op de komende wedstrijd laten we maar even buiten beschouwing", klinkt het. "Maar met de belangen van de echte supporters die elke wedstrijd in het stadion (willen) zitten wordt geen rekening gehouden."

Daarom wil Supportersvereniging PSV tegen ADO 'een signaal afgeven dat het zo niet verder kan'. "Zondagavond 20.00 uur is wat ons betreft al één stap te ver! Wij roepen daarom iedereen op om vanaf de twintigste minuut één minuut te applaudisseren voor niemand anders dan onszelf. Wij zijn tenslotte de twaalfde man die de club altijd steunt", aldus de supporters. "Zo kunnen we aan de KNVB en de clubs laten zien dat het afgelopen moet zijn met steeds belachelijkere aanvangstijden van wedstrijden!"

Lighttown Madness, een andere supportersgroep van PSV, neemt eveneens maatregelen. "Voor veel, vooral werkende, supporters is dit een waardeloze tijd om een voetbalwedstrijd te bezoeken", meldt het. "Wij gaan hier niet mee akkoord! De eerste twintig minuten van de wedstrijd zondag gaan wij zodoende in met een stilteprotest, om zo duidelijk te laten 'horen' dat wij hierin niet volgen. Na deze twintig minuten zullen wij met alles wat wij hebben de club steunen richting een overwinning."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen