Bruma tegen oude liefde: "Sporting is de club van mijn hart"

19 september 2019, 10:14

Voor PSV'er Bruma is de Europa League-wedstrijd van donderdagavond tegen Sporting Portugal extra speciaal. De aanvaller ging op zijn elfde naar Lissabon en speelde acht jaar voor Sporting. De aanvaller van PSV kijkt uit naar de wedstrijd tegen zijn oude liefde.

Toen hij elf was vertrok Bruma vanuit Afrika naar Lissabon, hij ging bij zijn moeder en zijn broers wonen. Een jaar later kwam hij, net als zijn broers, in de opleiding van Sporting Portugal. "In Portugal is Sporting de club van mijn hart, ik heb er acht jaar gespeeld. De wedstrijd van donderdag voelt dan ook heel bijzonder", vertelt hij in het Eindhovens Dagblad

Het had niet veel gescheeld of Bruma had voor een andere Portugese grootmacht gespeeld. De rappe buitenspeler stond afgelopen zomer in de nadrukkelijke belangstelling van FC Porto, maar Bruma zag het niet zitten om voor de club te spelen gezien zijn liefde voor Sporting. "Elke keer stond weer in de kranten in Portugal dat ik bij Porto zou tekenen, maar ik wilde naar PSV. Ik had mijn woord al gegeven."

De aanvaller met een Portugees paspoort was de voorbije weken geblesseerd, maar is nu terug. Het is nog niet bekend of hij direct in de basis zal starten tegen Sporting Portugal.

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen