Deschamps biedt excuses aan bij Albanië na fout volkslied

8 september 2019, 12:17   Bijgewerkt: 8 september 2019, 13:21

Frankrijk-bondscoach Didier Deschamps heeft zijn verontschuldigingen gemaakt aan het adres van Albanië. In het Stade de France werd zaterdagavond namelijk niet het volkslied van Albanië ten hore gebracht, maar dat van Andorra. Vervolgens bood de speaker zijn excuses aan aan 'de spelers van Armenië', waarmee hij het leed alleen maar verergerde. "Ik snap heel goed dat ze niet wilden spelen tot dat ze hun eigen volkslied hadden gehoord", zei Deschamps.

In de Franse media ging hij in op incident voorafgaand aan de met 4-1 gewonnen wedstrijd. "Ik heb mijn excuses aangeboden aan de trainer en de rest van de technisch staf. Dit mag niet gebeuren", zei Deschamps. "Het is logisch dat we hebben gewacht met de wedstrijd tot het juiste volkslied had geklonken." Bijna tien minuten nadat de aftrap eigenlijk plaats had moeten vinden, werd de wedstrijd alsnog in gang gezet. Andorra was overigens de vorige (en volgende) tegenstander van de Fransen, wat de fout nog enigszins verklaarbaar maakt. 

Lees ook: Volkslied-blunder zorgt voor verlate aftrap in Parijs

Verder werd de coach nog gevraagd naar de overwinning op Albanië in Groep H, die na het verlies tegen Turkije meer dan welkom was. "Ik heb veel mooie dingen gezien, maar de uitslag had hoger uit moeten vallen", vond de bondscoach, die Kingsley Coman (2x), Olivier Giroud en debutant Jonathan Ikone zag scoren. Deschamps: "Het is goed dat Jonathan zijn eerste doelpunt maakt. Die zal hij zich nog lang herinneren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen