Tagliafico verslaat Alvarez, Tapia bezorgt Neres hoofdpijn

11 september 2019, 07:52

Argentinië heeft in de nacht van dinsdag op woensdag in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Mexico uitstekende zaken gedaan. Halverwege was de uiteindelijke eindstand (4-0) al bereikt. Brazilië leed voor het eerst sinds het WK 2018 weer eens een nederlaag: Peru – dat in de finale van de Copa América nog werd verslagen – was met minimale cijfers te sterk: 0-1. 

Argentinië – Mexico 4-0

Zonder Lionel Messi heeft Argentinië eindelijk weer eens écht indruk gemaakt: met Ajacied Nicolas Tagliafico negentig minuten tussen de lijnen stond de ploeg van Lionel Scaloni al in de pauze namelijk met de uiteindelijke eindstand voor. Lautaro Martínez maakte een niet-zuivere hattrick en na ruim een half uur schoot Leandro Paredes een strafschop binnen. Édson Alvarez en voormalig PSV'er Hirving Lozano deden het gehele duel mee bij Mexico.

Brazilië – Peru 0-1

David Neres zal niet met een goed gevoel terugkeren bij Ajax. Niet alleen verloor de buitenspeler door een late treffer van Luis Abram met de Goddelijke Kanaries – voor Brazilië de eerste nederlaag in zeventien officiële interlands. Ook kwam hij vervelend in botsing met Casemiro, waarna hij met een hoofddeksel tot ruim een uur doorspeelde. Lucas Paquetá kwam hem vervangen bij 0-0, al had Neres al de score moeten openen tegen Feyenoord Renato Tapia, die negentig minuten meedeed en het onderonsje dus winnend afsloot.

Verenigde Staten – Uruguay 1-1

Met Sergino Dest wederom in de basis deed de Verenigde Staten het in eigen huis tegen Uruguay een stuk beter dan tegen Mexico, van wie het met ruime cijfers verloor. Brian Rodríguez opende een kwartier na de pauze wel de score namens de gasten, maar tien minuten voor tijd zorgde Jordan Morris voor de gelijkmaker. Op dat moment was Dest overigens al even gewisseld.

Overige uitslagen:

Colombia – Venezuela 0-0

Honduras – Chili 2-1

Ecuador – Bolivia 3-0

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen