KNVB verwacht dat vrouwen kunnen spelen in Turkije

17 oktober 2019, 08:43

De KNVB bespreekt met het ministerie van Buitenlandse Zaken of de Oranjevrouwen komende maand af kunnen reizen naar Turkije. Op vrijdag 8 november staat in Izmir het EK-kwalificatieduel gepland. Door inval in Syrië is het momenteel onrustig rondom Turkije. Desondanks verwacht de KNVB geen problemen over het doorgaan van de wedstrijd.

"Er is al overleg geweest met het ministerie van buitenlandse zaken over de huidige veiligheidssituatie, zoals vaker gebeurt als zulke zaken spelen. We verwachten geen problemen bij deze wedstrijd, ook omdat die gespeeld wordt in Izmir, zo'n duizend kilometer verwijderd van het oorlogsgebied", laat een KNVB-woordvoerder weten aan Trouw. "Maar we zijn er alert op en maken in overleg met Buitenlandse Zaken een zorgvuldige afweging voordat we definitief afreizen naar Turkije."

De Turkse mannenploeg raakte in de afgelopen interlandperiode in opspraak. Zowel tegen Albanië als tegen Frankrijk brachten de spelers een militair saluut. De groet wordt gezien als steun voor de Turkse invasie in Syrië. Naar aanleiding daarvan is de UEFA een onderzoek gestart.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen