Twente heeft tegen favoriet Wolfsburg geen schijn van kans: 6-0

16 oktober 2019, 19:51   Bijgewerkt: 16 oktober 2019, 20:02
Twente heeft tegen favoriet Wolfsburg geen schijn van kans: 6-0

De FC Twente Vrouwen lijken een lang avontuur in de Champions League Vrouwen te kunnen vergeten. De Tukkers van trainer Tommy Stroot (foto) verloren in Duitsland het heenduel in de achtste finales van de favoriet VfL Wolfsburg met liefst 6-0 en daarmee lijkt de club uit Enschede nagenoeg zeker van uitschakeling. Dominique Bloodworth maakte de derde en zesde goal namens de gastvrouwen.

Wolfsburg, met international Bloodworth in de basis, reikte vorig seizoen tot de kwartfinales, waar het verloor van de latere winnaars Olympique Lyon. Die return, eind maart, was de laatste keer dat de Duitsers punten verspeelden in een officieel duel. Twente was dus de underdog en in het AOK Stadium wist het geen moment aanspraak te maken op een resultaat.

Door twee goals van Zsanett Jakafbi keek Twente bij rust al tegen een 2-0 achterstand aan. Echt grote kansen kregen de bezoekers niet, waardoor het wachten was op meer treffers van de Duitsers. Via Bloodworth (twee keer), Pernille Harder en Fridolina Rolfö liepen de Duitsers uit naar een ruime zege. Vooral de laatste goal van Bloodworth, een mooi afgemeten vrije trap, was een prachtige treffer.

De return in Enschede lijkt op 30 oktober nog maar een formaliteit. FC Twente staat in de Eredivisie Vrouwen na zes duels op een tweede plaats.

Vallen er 2 (of meer) doelpunten in de Conference League Finale? Zet één euro in en win €100,00! ⚽⚽

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen