Van den Berg zoekt nieuwe club: "Gevoel dat er nog vuur in zit"

21 november 2019, 19:27

Joey van den Berg traint sinds kort mee bij sc Heerenveen, dat hem de mogelijkheid geeft om tot de winterstop zijn conditie op peil te hebben. De clubloze middenvelder liet drie weken geleden vanwege een gebrek aan speeltijd zijn contract bij NEC ontbinden. "Ik had het kunnen uitdienen tot de zomer, maar dan was het hele profvoetbal afgelopen", stelt Van den Berg voor de camera van FOX Sports.

Door bij Heerenveen te trainen, geeft de 33-jarige routinier zichzelf de kans om zijn loopbaan nieuw leven in te blazen. "Anders ga ik later misschien spijt krijgen. Tijdens trainingen en wedstrijden had ik het gevoel dat er nog vuur in zit. Daarom heb ik deze stap genomen en tegen NEC gezegd: laten we eruit komen, dan kan ik proberen verder te gaan. Komt er niks, dan komt er niks, maar dan heb ik het in ieder geval geprobeerd", aldus Van den Berg.

De middenvelder is dus op zoek naar een nieuwe werkgever. "Ik wil deze winter toch kijken of er nog een club is die er oren naar heeft om met mij een samenwerking aan te gaan. Vandaar dat ik contact opnam met Johnny (Jansen, red.) om te vragen of ik hier mocht meetrainen. Dat mocht gelukkig, daar ben ik hartstikke blij mee", vervolgt Van den Berg, die zich nog niet te veel bezighoudt met de toekomst. "Ik wil gewoon fit worden. Ik was niet heel onfit, maar het gaat toch hard, zeker als je wat ouder bent."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen