Slot legt uit waarom hij kiest voor De Wit in plaats van Druijf

12 december 2019, 21:10

Arne Slot heeft vlak voor de aftrap van de wedstrijd tussen Manchester United en AZ uitgelegd waarom hij ervoor kiest om met Dani de Wit als spits te starten. De verwachting was dat Ferdy Druijf de positie van de geschorste Myron Boadu zou overnemen. "Hij is teleurgesteld, maar er zijn er meer teleurgesteld. Ze willen hier allemaal heel graag spelen. Daar is Ferdy geen uitzondering in", aldus Slot.

De trainer vertelt aan FOX Sports dat de centrale verdedigers van United - Axel Tuanzebe en Harry Maguire - moeite hebben met doordekken. "Dus we proberen ze voor keuzes te zetten door vanavond met twee aanvallende middenvelders te spelen. Vanaf de zijkanten hebben we met Oussama Idrissi en Yuki Sugawara het loopvermogen om ze te verrassen", zegt Slot.

De Wit en Calvin Stengs moeten door de as voor het gevaar zorgen. "Om en om, of beiden uit de spits. Op het moment dat ze wél doordekken, hopen we met de snelheid van Idrissi en Sugawara te verrassen, in combinatie met ons spel over de zijkanten met beide backs."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen