Sparta beëindigt transfersoap en haalt Fortes direct binnen

26 januari 2020, 12:38   Bijgewerkt: 26 januari 2020, 13:26
Sparta beëindigt transfersoap en haalt Fortes direct binnen

Sparta Rotterdam heeft zich dan toch nog per direct versterkt met Jeffry Fortes. De verdediger annex middenvelder zou na dit seizoen al transfervrij overstappen vanaf Excelsior, maar de Kasteelclub hoopte hem in de winterstop nog over te nemen. Lang zaten beide clubs daarover in een impasse, maar die is met deze overgang definitief doorbroken.

"Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik vanwege mijn ambities graag deze overstap nu al wilde maken", aldus Fortes, die in meerdere interviews aangaf nog in de winterstop te willen vertrekken bij Excelsior. "Daarom ben ik blij dat de clubs eruit zijn gekomen. Ik kijk ernaar uit terug te keren bij Sparta, waar ik in de jeugdopleiding al gespeeld heb."

Lees ookSparta kijkt vooruit en haalt Fortes in zomer naar Kasteel

Sparta Rotterdam's technisch directeur Henk van Stee is blij met de aanwinst. "Nadat Jeffry getekend had, gaf hij aan meteen over te willen stappen. Hierna zijn wij met Excelsior in gesprek gegaan en hebben we een akkoord bereikt. We zijn blij dat Excelsior medewerking verleend heeft en we hem nu al aan de selectie toe kunnen voegen, omdat hij met zijn ervaring en multifunctionaliteit een meerwaarde voor de selectie is."

Lang waren beide clubs het niet eens over de te betalen transfersom. Excelsior-coach Moniz noemde het bedrag zelfs schandalig en respectloos. De dertigjarige verdediger is elfvoudig international van Kaapverdië en keert terug op het oude nest. Hij speelde eerder namelijk in de jeugdopleiding van Sparta. 

Vallen er 2 (of meer) doelpunten in de Conference League Finale? Zet één euro in en win €100,00! ⚽⚽

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen