Sparta kijkt vooruit en haalt Fortes in zomer naar Kasteel

2 januari 2020, 10:54
Sparta kijkt vooruit en haalt Fortes in zomer naar Kasteel

Sparta Rotterdam haalde deze week al Michael Pinto van Fortuna Sittard en heeft nu wederom zaken gedaan om de defensie een impuls te geven. De club meldt dat Jeffry Fortes in de zomer overkomt van Excelsior. Hij tekent voor één jaar.

De dertigjarige verdediger is elfvoudig international van Kaapverdië en keert terug op het oude nest. Hij speelde eerder namelijk in de jeugdopleiding van Sparta. Technisch directeur Henk van Stee is content met de aanwinst. "Jeffry is een absolute winnaar met ruim 200 competitiewedstrijden ervaring waarvan de meerderheid in de Eredivisie. Hij kan op meerdere posities in de verdediging uit de voeten en kan eventueel ook controlerend op het middenveld spelen."

Woensdag maakte directeur Van Stee al bekend dat Sparta na Pinto nog meer zaken wilde doen. Patrick Joosten kwam al over van FC Utrecht en mogelijk zit er nog meer in de pijplijn. "Dat zou zomaar kunnen, maar dat hangt af van een aantal ontwikkelingen die gaan plaatsvinden. We zijn blij met het binnenhalen van Joosten en Pinto, die kunnen we goed gebruiken. Maar het zou zomaar kunnen zijn dat er nog één of twee spelers bijkomen", sprak hij woensdag.

Vallen er 2 (of meer) doelpunten in de Conference League Finale? Zet één euro in en win €100,00! ⚽⚽

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen