'Hahn en Høegh vertrekken in de zomer bij sc Heerenveen'

30 maart 2020, 13:20
'Hahn en Høegh vertrekken in de zomer bij sc Heerenveen'

SC Heerenveen gaat komende zomer afscheid nemen Daniel Høegh en keeper Warner Hahn. Het verdedigende duo heeft een aflopend contract in het Abe Lenstra Stadion en heeft in een eerder stadium al aangegeven dat ze na dit seizoen willen vertrekken. Daarom zijn hun contracten formeel opgezegd.

Dat schrijft de Leeuwarder Courant, die weet dat de keeper en aanvoerder Høegh na dit seizoen zullen verkassen. SC Heerenveen laat via de clubkanalen weten dat diens contracten inderdaad formeel zijn opgezegd, net als die van Ricardo van Rhijn, Filip Bednarek en Trevor Doornbusch. Hun toekomst is volgens de LC nog in het ongewisse en daarover worden de gesprekken pas in een later stadium gevoerd. Door alle gevolgen van de coronacrisis is het bovendien veel onzekerder geworden voor Eredivisie-clubs om nu al met spelers te verlengen. 

Verder heeft sc Heerenveen met Jens Odgaard, Sven Botman, Alen Halilovic en Doan van Hau een kwartet huurlingen onder contract. Botman krijgt sowieso een nieuwe kans bij Ajax, terwijl de kans groot is dat Odgaard (Sassuolo) en Halilovic (AC Milan) ook terugkeren bij hun clubs, aangezien ze nog geen verbijsterende indruk maken. Volgens Voetbal International keren ze 'in principe' terug, net als Doan Van Hau, die vooral vanwege commercieel oogpunt werd gecontracteerd op huurbasis.

Lees ookAjax geeft Botman nieuw contract en kans bij eerste

De regels in de Eredivisie schrijven voor dat bvo's spelers met een tussentijds verlengde, aflopende verbintenis voor 1 april op de hoogte moeten stellen. Datzelfde geldt voor contracten die een optie bevatten, anders worden deze verbintenissen automatisch verlengd. Over de andere aflopende contracten dient voor 1 juni duidelijkheid te komen, maar dat is bij sc Heerenveen niet aan de orde.

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen