Lokeren krijgt dankzij corona extra tijd om bankroet te voorkomen

20 maart 2020, 11:40
Lokeren krijgt dankzij corona extra tijd om bankroet te voorkomen

De coronacrisis sorteert ook in een positief effect: het noodlijdende Lokeren krijgt een maand extra de tijd een faillissement te voorkomen. De Belgische club, waar Stijn Vreven trainer is, had voor aanstaande maandag vijf miljoen euro nodig. Maar vanwege de pandemie neemt de Belgische rechtbank tot 19 april geen zaken meer aan.

Desalniettemin lijkt het uitstel van executie voor Lokeren. De vraag blijft waar de tweede divisionist in deze crisistijd het geld weg moet halen. Maar bewindvoerder Kris Goeman ziet het niet meer zo somber in. Hij ontving 'hoopgevende signalen' rondom de club. "Het beeld dat Lokeren dood en begraven is, klopt niet meer", zegt hij tegen Het Nieuwsblad. "De staking van het voetbalseizoen heeft voor extra ruimte gezorgd om oplossingen te vinden."

Lees ook: boze spelersgroep bij Lokeren vanwege financiële malaise

Lokeren bouwde alleen dit seizoen al vier à vijf miljoen aan schulden op bij voornamelijk leveranciers en het personeel. Met name spelers wachten op hun salaris en is ook tekengeld nog niet betaald. Daarnaast presteert Lokeren sportief ook dramatisch. De ploeg van Vreven staat stijf onderaan en is degradatie naar het amateurniveau heel dichtbij.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen