Mühren geeft 'prachtig signaal' af en wil bij SC Cambuur blijven

20 mei 2020, 16:31   Bijgewerkt: 20 mei 2020, 16:57
Mühren geeft 'prachtig signaal' af en wil bij SC Cambuur blijven

Ondanks dat SC Cambuur volgend seizoen waarschijnlijk niet in de Eredivisie uitkomt, stuurt Robert Mühren aan op een langer verblijf in Leeuwarden. De 31-jarige spits wil alsnog met de Friese formatie naar het hoogste niveau promoveren. Niets leek Cambuur afgelopen seizoen promotie in de weg te staan, totdat de coronacrisis uitbrak en de KNVB besloot geen promotie en degradatie toe te passen.

Mühren scoorde afgelopen seizoen liefst 26 keer in 29 wedstrijden en zou een groot aandeel hebben gehad in de promotie van de Leeuwarders. De spits wordt gehuurd van Zulte Waregem en keert in de zomer in principe weer terug naar de Belgische club, waar hij nog één jaar vastligt. Als het aan Mühren zelf ligt, draagt hij volgend seizoen echter weer het geel-blauw om de schouders.

"Robert heeft gezegd: er is ons een stuk onrecht aangedaan, dat willen we rechtzetten. Dat was een prachtig signaal, ook naar de rest van de groep", laat technisch directeur Foeke Booy weten aan Voetbal International. "Het zegt iets over hoe we hier met elkaar omgaan."

Met Mühren en zijn management bekijkt Cambuur wat de mogelijkheden zijn. "Alle clubs hebben door de coronacrisis een klap gehad, maar wij hebben door het mislopen van promotie een dubbele klap gehad. Dat komt keihard aan. We moeten nu goed nadenken over hoe we met de situatie en de centjes omgaan."

Stevens

De club uit Leeuwarden hoopt ook langer door te gaan met doelman Sonny Stevens, die over aflopende verbintenis beschikt. "Daarin staat een clausule waardoor het contract bij Eredivisie-voetbal automatisch verlengd zou worden, maar die treedt nu dus niet in werking. We zijn met hem in gesprek", aldus Booy.

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen