AC Milan laat Juve lachen na dreun ten koste van Lazio

4 juli 2020, 23:36
AC Milan laat Juve lachen na dreun ten koste van Lazio

De titelrace lijkt beslist in Italië. Lazio moest in eigen stadion winnen om Juventus bij te benen, maar ging kiezelhard onderuit tegen AC Milan. Daarmee is het gat met nog acht duels te spelen liefst zeven punten. Voor Milan lonkt Europees voetbal na de 0-3 zege in Rome.

Omdat Juventus eerder vandaag de derby van Torino won (4-1), moest Lazio ook met AC Milan afrekenen om het verschil vier punten te houden. Dat moest de runner-up bewerkstelligen zonder topscorer Ciro Immobile. De spits zat een schorsing uit en moet zich thuis hebben opgevreten van ellende.

Met de nodige mazzel stond AC Milan na een half namelijk met 0-2 voor. De tussenstand was terecht, maar de manier waarop de goals vielen waren een teken van Romeins pech. Eerst scoorde Hakan Calhanoglu met een van richting veranderd afstandsschot en een paar minuten later was de weer volledig fitte Zlatan Ibrahimovic vanaf de stip nét trefzeker.

Het werkelijk onmachtige Lazio wist zich geen raad met de achterstand en kwam nauwelijks tot serieuze kansen. Het gemist van Immobile liet zich pijnlijk voelen en na de 0-3 van Ante Rebic daalde het besef van de verloren titelstrijd in bij de thuisploeg. Het gat van zeven punten lijkt onoverbrugbaar. Voor Milan was het wel een mooie avond, want de Milanezen staan nu zesde en doen volop mee voor Europese tickets.

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen