Liverpool verkoopt Lovren aan Zenit Sint-Petersburg

27 juli 2020, 14:30   Bijgewerkt: 27 juli 2020, 16:16

Liverpool heeft verdediger Dejan Lovren (31) definitief van de hand gedaan. De centrale verdediger is vertrokken naar Zenit Sint-Petersburg, dat het tot 2021 lopende contract van de voetballer afkocht voor een bedrag van naar verluidt zo'n twaalf miljoen euro. In Rusland tekent hij een verbintenis voor drie seizoenen. 

Dat hebben beide clubs bekend gemaakt. Lovren speelde de afgelopen zes seizoenen in dienst van The Reds, waarmee hij dit seizoen kampioen werd en eerder nog de Champions League, Europese en Engelse Supercup won. Door een blessure en flinke concurrentie kwam hij afgelopen seizoen tot tien officiële optredens in de Premier League, waarvan slechts één na de coronastop. Het was al langer duidelijk dat de achterhoedespeler vermoedelijk zou vertrekken in de zomer.

In de pikorde was Lovren gedaald tot de vierde keuze, achter Virgil van Dijk, Joël Matip en Joe Gomez. In 2014 kwam hij over van Southampton, eerder speelde hij voor Olympique Lyon, Dinamo Zagreb en Inter Zapresic. Zijn vertrek kan goed nieuws zijn voor Ki-Jana Hoever en Sepp van den Berg, de Nederlandse verdedigende talenten van Liverpool.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen