Overname in België: Lille eigenaar van Moeskroen

18 juli 2020, 12:41
Overname in België: Lille eigenaar van Moeskroen

OSC Lille neemt het Belgische Moeskroen over. De Fransen gebruiken de eersteklasser als satellietclub om (jonge) spelers te stallen. Beide steden liggen op slechts 25 kilometer afstand van elkaar. De overname wordt zaterdagmiddag door beide clubs, die vanmiddag ook tegen elkaar oefenen, bekrachtigd.

Lille is in het verleden ook al eens voor 51 procent aandeelhouder geweest van Moeskroen. Sinds 2018 waren de Belgen in Thaise handen. In de praktijk bepaalden voetbalmakelaars wat er gebeurde met Moeskroen. Dat kostte de club voor de zoveelste keer bijna haar proflicentie. Maar voor de vijfde keer in zes jaar tijd was de uitspraak van het Belgisch Arbitragehof voor Sport (BAS) Moeskroen gunstig gezind.

Zodoende acteert Moeskroen ook komend seizoen op het hoogste niveau van België. De laatste seizoenen eindigde het nieuwe speeltje van Lille in de middenmoot van de Jupiler Pro League.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen