Yeni Malatyaspor en Kayerispor omlaag, Besiktas voorronde CL in

25 juli 2020, 22:31
Yeni Malatyaspor en Kayerispor omlaag, Besiktas voorronde CL in

Yeni Malatyaspor en Kayerispor zijn zaterdagavond officieel gedegradeerd in Turkije. De ploegen gaan samen met het reeds gedegradeerde Ankaragücü naar het tweede niveau in Turkije. Voor Jeremain Lens (foto, op archiefbeeld) was er goed nieuws: hij pakte een ticket voor de voorronde van de Champions League met Besiktas.

Met een achterstand van drie punten op Rizespor hadden Yeni Malatyaspor (Ben Rienstra, Mitchell Donald en volgend seizoen Jody Lukoki) en Kayerispor sowieso een wonder nodig op de slotdag. Fenerbahce voldeed haar plicht weliswaar tegen Rizespor, maar Kayerispor (ondanks een 2-0 voorsprong bij rust) en Yeni Malatyaspor profiteerden niet en verloren. Daardoor blijft de achterstand hetzelfde en zijn de ploegen definitief gedegradeerd. Omdat hekkensluiter Ankaragücü wel won, eindigt Kayserispor zelfs helemaal onderaan. 

Champions League-strijd

Verder was er goed nieuws voor Besiktas: de ploeg bij wie Lens overigens ontbrak won in de tweede helft dankzij onder andere twee rake strafschoppen van Genclerbirligi (0-3). Omdat Sivasspor verloor, nam het de derde plaats en daarmee een cruciaal Champions League-ticket over. Nummer twee Trabzonspor is namelijk uitgesloten van deelname van Europees voetbal, waardoor Besiktas de voorronde van het miljardenbal ingaat. Op telefoontjes werd het slot bij het duel van Sivasspor gevolgd, waarbij de Bestikas-spelers na de derde goal van Berken Emir diep in blessuretijd definitief konden juichen.

Wie wint de Europa League Finale? Zet één euro in en win €100,00 als je de winnaar goed voorspelt!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen