Cambuur start goed met degelijke thuiszege op NEC

28 augustus 2020, 22:50
Cambuur start goed met degelijke thuiszege op NEC

Titelfavoriet SC Cambuur heeft de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen gewonnen. De vorig jaar als eerste geëindigde, maar niet gepromoveerde ploeg van Henk de Jong versloeg op eigen veld NEC, al ging dat moeizamer dan vooraf gedacht: 2-0.

NEC kwam namelijk voor rust prima voor de dag in Leeuwarden en gaf weinig ruimte was. Zodoende ontstond er een weinig verheffende openingsfase, waar NEC makkelijk op de been bleef. Pas in de tweede helft werd het verschil gemaakt, toen Sven Nieuwpoort de 1-0 binnenknikte.

Vervolgens toonde NEC wel wat meer drang richting het doel van Cambuur, maar bleven echt gigantische kansen uit. En na de 2-0 was het duel wel beslist. Robert Mühren, vorig jaar de topscorer, schoot zijn eerste van het seizoen binnen vanaf de stip. Daarmee maakte Cambuur geen fout in de seizoensopening, maar zal De Jong nog genoeg verbeterpunten zien. 

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen