Chong deels bij Jong Oranje, Polen mist twee spelers tegen NL

31 augustus 2020, 15:15

Tahith Chong mag alsnog in actie komen namens Jong Oranje in de komende interlandbreak. Nadat de buitenspeler eerder door Werder Bremen werd verboden om te spelen namens de beloftenploeg, heeft de Duitse club de buitenspeler alsnog deels vrijgegeven. Voor Vitessenaar Milot Rashica geldt hetzelfde, ook hij mocht in eerste instantie niet afreizen.

Dat heeft de club laten weten. "We hebben nu een compromis gevonden met de bonden. Beide spelers reizen naar de wedstrijden, die niet in risicogebieden plaatsvinden. Dit betekent dat ze achteraf niet in quarantaine hoeven te worden geplaatst en direct weer voor ons beschikbaar zijn", licht Frank Baumann, technisch directeur, toe. Chong zal dus alleen tegen Noorwegen inzetbaar zijn voor Jong Oranje.

Tegen Wit-Rusland enkele dagen eerder zal Chong ontbreken, al zorgt dat duel sowieso voor kopzorgen bij de KNVB. De UEFA is de belangrijkste partij in het feit of het duel doorgaat. Los van corona is het sowieso onrustig in dat land. "Veiligheid gaat uiteraard wel boven alles. We bekijken de situatie echt per dag. Donderdag vliegt de selectie naar Wit-Rusland. Het is nu maandag. We houden alles scherp in de gaten", verzekert een woordvoerder van de KNVB tegenover het Algemeen Dagblad.

Lees ook: Kritiek op interlandperiode van Oranje én Jong Oranje

Polen ook last van coronaregels

Ook Oranje-opponent Polen heeft last van de coronaregels. Er waren voor het duel in de Nations League met Nederland twee spelers opgeroepen die actief zijn in de MLS, Przemyslaw Frankowski en Adam Buksa. Beide spelers zijn door hun Amerikaanse werkgevers Chicago Fire en New England Revolution niet vrijgegeven voor interlands in Europa, omdat ze anders bij terugkomst in quarantaine moesten. Eerder al was bekend dat Robert Lewandowski niet van de partij zal zijn

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen