'FC Groningen heeft met Larsen eindelijk gewenste spits binnen'

9 september 2020, 17:38   Bijgewerkt: 9 september 2020, 22:23

Het heeft even geduurd, maar FC Groningen heeft volgens RTV Noord zijn gewenste spits binnen. De Groningers gaan zich vlak voor de Eredivisie-start versterken met Jørgen Strand Larsen. De twintigjarige aanvaller wordt overgenomen van Sarpsborg 08 FF en tekent in het Hitachi Capital Mobility Stadion een meerjarig contract.

FC Groningen was al geruime tijd op zoek naar een nieuwe spits. De Groningers verkochten afgelopen winter Kaj Sierhuis aan Stade Reims en trokken Daishawn Redan als tijdelijke vervanger aan. De jonge Nederlandse spits keerde na het afgebroken Eredivisie-seizoen terug naar Hertha BSC. De voorbije tijd werd FC Groningen gelinkt aan onder meer Henk Veerman (inmiddels sc Heerenveen) en Slobodan Tédic (Manchester City, inmiddels verhuurd aan PEC Zwolle), terwijl oudgediende Richairo Zivkovic meetraint.

Wellicht dat een nieuwe samenwerking met Zivkovic er nog steeds in zit, maar de Groningers gaan in elk geval in zee met Strand Larsen. Hij speelde namens Sarpsborg bijna vijftig wedstrijden op het hoogste niveau van Noorwegen. Daarin was de jonge spits zes keer trefzeker. In het huidige seizoen, dat zestien speelrondes onderweg is, staat hij op twee goals en vijf assists. Strand Larsen werd in het seizoen 2017/2018 uitgeleend aan AC Milan, maar maakte niet de definitieve overstap naar de Italiaanse club.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen