PSV verstoort dramatische rentree van Robben bij FC Groningen

13 september 2020, 18:50

PSV heeft zondagavond een eenvoudige overwinning geboekt op bezoek bij FC Groningen. In het Hitachi Capital Mobility Stadion hadden de Eindhovenaren weinig te vrezen van de gastheer, die Arjen Robben na een half uur spelen uit zag vallen met een blessure. Onder aanvoering van uitblinkers Cody Gakpo en Noni Madueke wonnen de gasten uit Noord-Brabant uiteindelijk overtuigend met 1-3.

De ongelukkige Robben was zeker niet de enige nieuweling die de eerste wedstrijd van het seizoen als basisspeler mocht meemaken. Trainer Danny Buijs besloot centrumverdediger Wessel Dammers, rechtsback Damil Dankerlui en spits Jörgen Strand Larsen ook te laten starten. Bij PSV had de nieuwe trainer Roger Schmidt basisplaatsen ingeruimd voor doelman Yvon Mvogo en linksback Philipp Max, die deze zomer neerstreken in Eindhoven. Daarnaast stonden ook Jordan Teze, Olivier Boscagli, Mauro Júnior en Sam Lammers verrassend genoeg in de basis. Mohamed Ihattaren moest op zijn beurt genoegen nemen met een plekje op de bank.

Groningen had in de eerste helft moeite om grip te krijgen op de Brabanders en dat resulteerde in snelle gele kaarten voor Dammers, Dankerlui en Ramon Pascal Lundqvist. PSV wist het vele balbezit op zijn beurt niet verder uit te drukken in kansen, maar kwam op eigen helft nauwelijks in de problemen. Doelman Mvogo, die voor de rust bij vlagen liet zien aardig mee te kunnen voetballen, zag schuivers van Dankerlui en Mohamed El Hankouri naast zijn doel belanden. In de slotfase van het eerste bedrijf moest de Zwitser zich voor de eerste keer laten zien op een schot van Lundqvist, maar die poging maakte hij onschadelijk.

Omdat de noorderlingen meer risico moesten nemen, kwam er meer ruimte voor PSV. Malen schoot op aangeven van Madueke hard op de paal en faalde even later zelfs van elf meter. Na een handsbal van Daniël van Kaam keerde Padt de slecht ingeschoten strafschop. Groningen geloofde daardoor eventjes in een punt en zocht fanatiek de aanval. Uitblinker Gakpo gooide de wedstrijd echter op slot na een snelle counter aan de andere kant. Andermaal was Madueke aanwezig als aangever en opnieuw schoot Gakpo hard raak: 1-3. Volgende week krijgt Groningen een nieuwe kans op de eerste driepunter van het seizoen. Zondagmiddag gaat de ploeg van Buijs op bezoek bij ADO Den Haag, al is de kans dat Robben dat duel haalt erg klein. PSV speelt zaterdagavond al thuis tegen FC Emmen. Voor Schmidt was het debuut in het hoge noorden een ruime voldoende. 

Opstellingen en Beoordelingen*

FC Groningen: Sergio Padt 6.5; Damil Dankerlui 6, Wessel Dammers 6, Ko Itakura 6.5, Bart van Hintum 6 (81. Thomas Poll -); Azor Matusiwa 6, Ramon Pascal Lundqvist 6 (81. Ahmed El Messaoudi -), Daniël van Kaam 6 (81. Romano Postema -); Arjen Robben 5 (30. Tomáš Suslov), Jörgen Strand Larsen 5, Mohamed El Hankouri 5.5 (81. Patrick Joosten -)

PSV: Yvon Mvogo 6; Denzel Dumfries 6, Jordan Teze 6, Olivier Boscagli 6.5, Philipp Max 6.5 (90. Nick Viergever -); Mauro Júnior 6.5 (71. Mohamed Ihattaren -), Pablo Rosario 6, Ryan Thomas 6 (51. Jorrit Hendrix 6), Cody Gakpo 8; Sam Lammers 6 (51. Noni Madueke 7.5), Donyell Malen 6 (90. Bruma -)

Man of the Match: Cody Gakpo

* spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen