Luuk de Jong vervangt Memphis, ook Malen en De Vrij bij Oranje

11 oktober 2020, 16:39

Luuk de Jong is zondagavond de vervanger van Memphis Depay in de spits van het Nederlands elftal. De geschorste spits van Olympique Lyon is er tegen Bosnië en Herzegovina in de Nations League niet bij, waardoor Quincy Promes en Donyell Malen met De Jong de voorste linie vormen. Verder zijn er geen verrassingen in het elftal van Frank de Boer, waar Stefan de Vrij een basisplaats heeft.

Verder begint De Boer met dezelfde namen als Ronald Koeman en Dwight Lodeweges in het verleden vaak opstelde. Denzel Dumfries, Virgil van Dijk en Daley Blind staan achterin, waar De Vrij een basisplaats heeft omdat Matthijs de Ligt met een schouderblessure kampt. Georginio Wijnaldum, Marten de Roon en Frenkie de Jong is inmiddels het bekende middenveld.

Jasper Cillessen heeft zijn basisplaats terug nadat Tim Krul tegen Mexico speelminuten kreeg in de oefenwedstrijd van het Nederlands elftal. In de voorhoede werd Steven Berghuis verwacht, maar De Jong krijgt samen mét Malen dus de voorkeur. Het is voor De Boer de eerste officiële interland na zijn officieuze debuut tegen Mexico in de groepsfase van de Nations League. 

Opstelling Oranje: Cillessen; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Blind; De Roon, Wijnaldum, De Jong; Malen, De Jong, Promes

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen