Advocaat: "Soms te veel gekregen, vandaag te weinig"

20 december 2020, 14:47

In Arnhem kwam zondagmiddag een einde aan de ongeslagen reeks van Feyenoord in de Eredivisie onder Dick Advocaat. De reeks van de Rotterdammers duurde liefst 26 wedstrijden. "We beginnen gewoon weer opnieuw", toonde Advocaat zich na afloop van de met 1-0 verloren wedstrijd strijdlustig voor de camera van FOX Sports.

Feyenoord kreeg op bezoek bij Vitesse te weinig. Met name in de tweede helft had de ploeg van Advocaat het betere van het spel. "Het was een gevecht. Vitesses heeft veel loopvermogen en een paar zeer creatieve speler, maar er was maar een ploeg die het spel dicteerde, zeker in de tweede helft. Vanuit de kansen hadden we een goal moeten maken."

De Rotterdammers traden in een 5-3-2 systeem aan in de GelreDome, mede om het spel Vitesse-sterkhouders Riechedly Bazoer en Oussama Tannane te ontregelen. "Bazoer vind ik een geweldige speler, die weet wel waar die lopen moet, al vond ik hem niet zo dominant als normaal. Dat had ook te maken met ons elftal. Tannane vind ik ook een goede speler en die heb ik ook minder gezien."

Lees ookVitesse maakt einde aan ongeslagen reeks van Feyenoord

Door een fout van Marcos Senesi maakte Vitesse vlak voor rust het enige doelpunt van de wedstrijd. "We hadden de wedstrijd onder controle, de goal was een fout van een speler van ons. Te makkelijk, te nonchalant" ging hij verder. "Senesi is een uitstekende speler aan de bal, defensief moet hij wat scherper worden. We hebben soms te veel gekregen, vandaag kregen we zeker te weinig."

Door de nederlaag kan koploper Ajax zondag verder uitlopen op Feyenoord. "Het belangrijkste is om te proberen bij te blijven en Europees voetbal te halen. Ook voor volgend seizoen is dat belangrijk. We proberen mee te doen, maar uiteindelijk gaat kwaliteit toch meespelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen