Eerste Leipzig-treffer Kluivert helpt bij remise tegen Bayern

5 december 2020, 20:45

De topper in de Bundesliga tussen Bayern München en RB Leipzig is zaterdagavond zonder winnaar geëindigd. Een zeer vermakelijk duel tussen beide grootmachten eindigde in 3-3. Voor Justin Kluivert was het een wedstrijd om niet snel te vergeten: hij maakte zijn eerste treffer in het shirt van Leipzig. 

Waar Borussia Dortmund eerder op de dag slechte zaken deed, was de topper tussen Bayern München en RB Leipzig voor beide ploegen een kans om niet op één, maar op twee directe concurrenten uit te lopen. De vraag was echter voor wie van de twee dat zou gelden. Christopher Nkunku zette Leipzig na twintig minuten op voorsprong door de ver uitgekomen Manuel Neuer te omspelen en binnen te schieten, maar twee goede goals van Jamal Musiala (ingevallen voor de geblesseerde Javi Martinez) en Thomas Müller brachten Bayern in korte tijd op voorsprong. 

Ook de voorsprong van Bayern zou echter niet lang duren. Justin Kluivert, die pas voor de tweede keer sinds zijn overstap naar Leipzig in de basis stond, profiteerde van het feit dat er - niet voor het eerst - ruimte lag achter de defensie van Bayern. Hij schoot in de verre hoek binnen, en zorgde voor een ruststand van 2-2. Kort na rust kwam Leipzig weer op voorsprong toen Emil Forsberg een voorzet van Angeliño binnenkopte. Een kwartier voor tijd was het echter opnieuw Müller die met het hoofd voor de gezien het spelverloop verdiende 3-3 zorgde.

Bayern blijft daarmee koploper in de Bundesliga met 23 punten, gevolgd door Leipzig met 21. Borussia Dortmund had gelijk kunnen komen met de nummer twee, maar staat door het gelijkspel eerder op de middag op negentien. Het Leverkusen van Peter Bosz komt morgen in actie tegen Schalke 04 en kan de tweede plek overnemen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen