FC Groningen huurt doelman Bråtveit met optie tot koop

31 december 2020, 14:43

FC Groningen voegt met Per Kristian Bråtveit een extra doelman toe aan de selectie. De Noorse sluitpost komt over van het Zweedse Djurgardens IF en wordt tot het einde van het seizoen gehuurd. FC Groningen heeft een optie tot koop bedongen, waardoor de kans groot lijkt dat de Noor langer aan de Eredivisionist verbonden blijft.

Daarmee lijkt FC Groningen alvast rekening te houden met een vertrek van Sergio Padt, wiens contract aan het einde van het seizoen afloopt. Bråtveit is 24 jaar, maar heeft al veel ervaring. In totaal speelde hij meer dan honderd wedstrijden voor Haugesund, de club waar hij doorbrak. Bij Djurgardens werd hij in 2019 kampioen van Zweden en verdiende hij een plek in het Noorse nationale elftal. Bij FC Groningen komt hij landgenoot Jørgen Strand Larsen tegen, met wie hij een interland speelde tegen Oostenrijk.

Bråtveit stont ook op de radar van SC Heerenveen, maar kiest uiteindelijk voor een stap naar de rivaal. De keeper is vanzelfsprekend dolblij met zijn transfer. "Het is een stap ophoog voor me", zegt hij voor de camera van FC Groningen. "De Eredivisie heeft een beter niveau dan de Zweedse, het is echt een geweldige kans voor me. Als je zo'n aanbod krijgt, is het moeilijk om 'nee' te zeggen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen