Spaanse media positief: 'Dit was de Frenkie van Ajax'

17 december 2020, 08:52

Het begint te draaien bij Frenkie de Jong en FC Barcelona. De middenvelder legde woensdag prima spel op de mat tegen Real Sociedad (2-1 winst) en maakte de winnende goal. Van Spaanse media kreeg hij lovende kritieken.

Marca schreef positief over de spelmaker. 'Dit was De Jong zoals we hem kenden van Ajax', aldus het dagblad. 'Hij speelde in dezelfde rol als tegen Levante en deed het heel erg goed. Hij scoorde een prima doelpunt op aangeven van Jordi Alba en lijkt beter te spelen nu hij meer vrijheid krijgt en hoger op het veld speelt', aldus Marca, dat hem een 7 gaf.

Van SPORT kreeg De Jong een 8. 'In de eerste helft speelde hij erg gemakkelijk en altijd op zoek naar de goal van de tegenstander. Hij leek bevrijd, het was bijna zoals bij Ajax. Hij maakte zijn eerste goal van het seizoen en die was belangrijk voor het resultaat. Ook verdedigend droeg hij zijn steentje bij aan de ploeg.' Barcelona won van Sociedad, dat aan kop had kunnen komen, en staat nu vijfde.

Volgens bovengenoemd medium lijkt er eindelijk een boeiende titelstrijd aan te komen, 'Dankzij goals van Jordi Alba en De Jong werd er gewonnen en dus krijgen we een titelrace! Barcelona speelde erg goed, maar was nog onzuiver in de afronding. Dat had het makkelijker kunnen maken.' Mundo Deportivo is eveneens zeer te spreken over het spel van Barcelona. 'Koeman liet Barcelona het beste spel van het seizoen spelen. Het verschil met de top is nu slechts zes punten.'

Het Catalaanse dagblad El Periodico beloonde De Jong met een 7. 'De tactische keuzes van tegen Levante nam Koeman mee naar deze wedstrijd. Hij liet De Jong weer links op het middenveld spelen.'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen