Verbeek steunt Stegeman: "Mourinho krijgt PEC niet in linkerrijtje"

17 december 2020, 11:22

Supporters van PEC Zwolle schreeuwen al weken om het ontslag van John Stegeman, die naar hun mening ondermaats presteert met de ploeg. De bekeruitschakeling tegen Excelsior leverde de coach nog meer kritiek op. Gertjan Verbeek zou een ontslag echter belachelijk vinden.

PEC staat elfde in de Eredivisie en speelt vrijdag de belangrijke wedstrijd tegen FC Emmen. "Supporters kunnen een trainer niet ontslaan. Maar het is natuurlijk nooit leuk als de fans zich tegen je gaan keren", stelt Verbeek in conclaaf met De Stentor. "Dan wordt het voor een trainer wel heel moeilijk om een presterend team neer te zetten. Op alles wordt commentaar geleverd, dat zie je ook bij Stegeman. Ze beginnen nu zelfs al over hoe hij op de bank zit."

Iets meer krediet zou volgens Verbeek wel op zijn plaats zijn. "Vergeet niet dat er nogal wat kwaliteit is vertrokken. En daarvoor zijn te weinig vervangers gehaald. Dat zie je goed terug op het veld. Daarom heeft het ook weinig zin om Stegeman te ontslaan. Een andere trainer brengt dit PEC echt niet in het linkerrijtje, zelfs José Mourinho of Jürgen Klopp niet. Het beste is dan ook om snel duidelijkheid te verschaffen. Beleg als club een persconferentie waarin je het vertrouwen in de trainer uitspreekt. Dat deed Riemer van der Velde destijds ook bij Heerenveen, toen Foppe de Haan na negen duels één punt had. Dan weet iedereen waar-ie aan toe is. En is het meteen rustig."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen