Emmen in degradatienood: "Eredivisievoetbal is gewoon nodig"

12 januari 2021, 08:51   Bijgewerkt: 12 januari 2021, 09:03
Foto: © ProShots

In de tien grootste competities van Europa zijn twee clubs nog altijd zonder overwinning: Sheffield United en FC Emmen. Laatstgenoemde pakte slechts vijf punten in de eerste vijftien wedstrijden en moet daar vanavond op bezoek bij Heracles Almelo verandering in brengen. "Als ik er positief tegenaan kijk, zeg ik dat die eerste overwinning steeds dichterbij komt. Maar het gaat niet goed natuurlijk, dat is duidelijk", aldus spits Michael de Leeuw.

"Elke keer als we verliezen doet het pijn", vertelde De Leeuw tegenover het Algemeen Dagblad. "Dat is overal zo en dat merk je ook bij Emmen. We hebben het twee jaar hartstikke leuk gedaan in de Eredivisie, maar dat telt niet meer. Nu moeten we in die Eredivisie zien te blijven. Dat is het enige dat telt." Dat belang is groot voor de ontwikkeling die de club de laatste jaren heeft ingezet. "De club wil graag doorgroeien. Dan is Eredivisievoetbal gewoon nodig. Nu staan we laatste en moeten we pas op de plaats maken."

"Iedereen heeft er vertrouwen in dat we in de tweede seizoenshelft veel goedmaken", vervolgde De Leeuw. "Zo gingen we de wedstrijd tegen Twente ook in. Met het gevoel dat we vaak onnodig veel punten hebben weggegeven. Het was echt een grote tik dat we het duel verloren. En dan ook de manier waarop. Het stond 0-3 bij rust, dat kan echt niet." Er zijn dan ook harde woorden gevallen in de kleedkamer, vertelde de spits. "Natuurlijk doen we dat. Dan staan de ervaren jongens op en die laten zich horen. Een dag later analyseer je die wedstrijd en zie je ook wel dat Twente gewoon erg goed speelde." Het werd uiteindelijk 1-4 voor de Tukkers.

De Leeuw wilde de selectie van Emmen niet vergelijken met die van de concurrentie. "Het gat met de nummer 16 ADO is vijf punten. De concurrentie pakt wel punten. Het heeft dus geen zin om het over de sterkte van de selecties te hebben. Ik denk dat er een grote groep van clubs is, die redelijk aan elkaar gewaagd zijn. Het is aan ons om bij die groep aan te haken. We spelen in januari nog tegen Heracles, ADO en Willem II, dus dit wordt een belangrijke maand."

Eerstgenoemde wedstrijd tegen Heracles begint vanavond om 21.00 uur. Overigens speelt Sheffield United, de enige andere ploeg zonder overwinning, vanavond om 19.00 uur tegen Newcastle United. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen