Hernán Crespo wint Copa Sudamericana met Argentijnse club

23 januari 2021, 23:47

Hernán Crespo heeft zaterdagavond zijn eerste prijs als trainer op zijn naam geschreven. De voormalig profvoetballer bleek met zijn club Defensa y Justicia in de finale van Copa Sudamericana veel te sterk voor CA Lanús. Het Argentijnse onderonsje werd met 0-3 gewonnen door de manschappen van Crespo.

De Copa Sudamericana wordt gezien als de Zuid-Amerikaanse variant van de Europa League en geldt dus zeker als hoofdprijs. In de eindstrijd waren Adonis Frías, Braian Romero en invaller Washington Camacho verantwoordelijk voor de doelpunten. Crespo (45) pakte zodoende zijn eerste prijs als coach bij de club waar hij inmiddels een jaar aan het roer staat.

Eerder was de oud-spits al werkzaam bij Parma, Modena en CA Banfield. De 64-voudig international van Argentinië begon zijn spelersloopbaan bij River Plate, maar is vooral bekend uit zijn tijd op Italiaanse bodem. Daar speelde hij bij Parma, Lazio, Internazionale, AC Milan, Genoa en nogmaals Parma. Tussendoor was hij twee seizoenen in Engeland actief bij Chelsea.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen