Breaking: alle zondagse wedstrijden afgelast wegens noodweer

6 februari 2021, 14:47   Bijgewerkt: 6 februari 2021, 14:53

Alle voor zondag geplande Eredivisie en Eerste Divisie-wedstrijden zijn afgelast. Dat werd zaterdag bekend gemaakt, nadat eerder al duidelijk werd dat het flink zou gaan sneeuwen, waaien en vriezen. Het KNMI heeft eerder vanmiddag een 'code rood' afgegeven waarop de KNVB besloot alle geplande wedstrijd niet door te laten gaan.

In de Eredivisie gaat het om de wedstrijden Ajax - FC Utrecht, FC Groningen - Feyenoord, Willem II - ADO Den Haag en VVV-Venlo - Sparta. Ondanks dat deze wedstrijden zonder publiek zouden worden gespeeld, vond de KNVB het toch niet verantwoord om deze duels door te laten gaan. 'In geval van extreem weer wordt uiteraard ook altijd rekening gehouden met de spelers en anderen die wel naar het stadion moeten komen en de omstandigheden op de velden om te kunnen voetballen', valt te lezen op de website van de bond. Op korte termijn zullen de wedstrijden op een nieuwe datum worden ingepland. 

Hetzelfde geldt voor de wedstrijden in de Eerste Divisie die niet doorgaan. Dit zijn de duels Helmond Sport - Almere City en Telstar - NAC Breda. Eerder werden de op zaterdagavond geplande wedstrijden in de Eredivisie al opgeschoven naar de middag, zodat deze gespeeld konden worden voor het noodweer los zou barsten. 

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen