Marseille ontslaat Villas-Boas na vreemde persconferentie

2 februari 2021, 17:31

André Villas-Boas is ontslagen als trainer van Olympique Marseille. Daar solliciteerde de Portugees zelf al naar tijdens zijn merkwaardige persconferentie eerder op de dag, waarin hij zijn ontslag aanbood. Reden was de transfer van Olivier Ntcham, een speler waarvan hij had aangegeven hem niet te willen.

In een officiële verklaring op de website van Marseille liet de club weten Villas-Boas per direct te ontslaan. 'Deze beslissing is onvermijdelijk geworden gezien de recente herhaling van acties en houding die de club en medewerkers ernstig schaden.' De kritiek op de aankoop van Ntcham wordt 'onaanvaardbaar' genoemd. 'Deze uitzonderlijke investering kan niet in twijfel worden getrokken en werd door iedereen juist verwelkomd tijdens deze transferperiode, gekenmerkt door een ongekende crisis.' Marseille kondigde bovendien eventuele juridische stappen aan tegen de trainer.

Lees ook: Villas-Boas biedt ontslag aan vanwege komst Ntcham

Het rommelde al veel langer bij Olympique Marseille. De ploeg verloor de laatste vier wedstrijden en staat op een teleurstellende negende plaats in de Franse Ligue 1. Afgelopen zaterdag leidde dat er zelfs toe dat boze supporters zich op het trainingscomplex verzamelde, waar door het vele vuurwerk dat zij afstaken brand ontstond.

Villas-Boas stond sinds de zomer van 2019 aan het roer bij Marseille. In het vorige, door corona niet afgemaakte seizoen eindigde hij met de club nog op plek twee. Eerder was de 43-jarige Portugees trainer van onder meer FC Porto, Chelsea, Tottenham Hotspur en Zenit Sint-Petersburg. 

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen