Vermaelen verlaat Belgische selectie en keert terug naar Japan

26 maart 2021, 23:25

De interlandperiode van Thomas Vermaelen is niet geworden wat hij ervan had gehoopt. De verdediger van Vissel Kobe moet vanwege quarantainemaatregelen nu al terugkeren naar Japan en zal dus niet langer bij de selectie van België zitten.

De routinier deed woensdag nog een helft mee tegen Wales, maar zal de interlands met Tsjechië en Wit-Rusland moeten missen. Hij keerde vrijdag terug naar Japan en zal daar een week in quarantaine moeten. Een hard gelag voor de oud-speler van Arsenal, FC Barcelona en AS Roma. Hij wilde zich deze interlandperiode juist in de kijker spelen van Roberto Martinez. "Daarom ben ik ook hier. Ik wil laten zien dat ik die ambitie nog heb en dat ik dat ook nog kan", zei de oud-Ajacied eerder deze week. "Ik voel me goed op dit moment en heb geen kwaaltjes. Fysiek gezien kan het zeker nog. Ik ben benieuwd hoe deze week zal verlopen. De competitie in Japan is niet te vergelijken met Engeland bijvoorbeeld, maar ik word er wel fysiek op de proef gesteld. De spelers zijn heel snel en behendig op de korte ruimte. Ik heb daardoor wel vertrouwen dat ik het niveau nog haal voor de nationale ploeg."

Er is meer coronanieuws bij België, waar Thorgan Hazard en Thomas Meunier te horen hebben gekregen dat zij Tsjechië niet in mogen omdat ze spelen bij Duitse clubs. Zij zullen zaterdag dan ook niet meedoen. Datzelfde geldt voor Yannick Carrasco die vanwege een blessure niet tegen Tsjechië zal spelen. Mogelijk kan hij tegen Wit-Rusland wel spelen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen