Dumfries naar Premier League? "Zou logisch zijn"

30 april 2021, 08:28   Bijgewerkt: 30 april 2021, 09:52

Denzel Dumfries lijkt bezig aan zijn laatste weken als speler van PSV. De rechtsback van de Eindhovenaren heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een van de sterkhouders bij de topclub en hoopt komende zomer een volgende stap te zetten in zijn loopbaan. Dit weekend treft hij voormalig werkgever SC Heerenveen, waar hij een transfer naar Eindhoven verdiende.

Riemer van de Velde was voorzitter van Heerenveen toen Dumfries zijn doorbraak in Friesland beleefde. De tachtigjarige Van de Velde was overtuigd van de kwaliteiten van de back. "Ook bij ons was hij niet kapot te krijgen en je zag hem met de week soms beter worden", zegt hij in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "In Eindhoven heeft hij nog een stap vooruit gezet en tegenwoordig is Denzel op snelheid aan de zijkant bijna niet meer te pakken."

Rob Westerhof, ex-voorzitter van Sparta, is trots dat Dumfries bij PSV aanvoerder is. "Dat Denzel het bij een club als PSV is geworden, betekent dat hij leidende en verbindende kwaliteiten heeft." Dumfries speelde tot zijn achttiende nog bij de amateurs van Barendrecht, voordat hij zijn profloopbaan een laatste kans gaf bij Sparta. Via de Rotterdammers en Heerenveen is hij uitgegroeid tot vaste waarde in het Nederlands elftal.

Westerhof weet zeker dat Dumfries een stap kan maken. Ligt de Premier League voor de hand? "Ik zou het volkomen logisch vinden. Hij is 25, A-international, heeft zich drie jaar in de basis bij PSV bewezen en spelers gaan dan op een gegeven moment naar een hoger niveau. Ook financieel zal het voor hem en PSV een prima stap zijn."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen