Gehavend Feyenoord met Bozeník en Bijlow tegen Fortuna Sittard

4 april 2021, 11:09   Bijgewerkt: 4 april 2021, 11:36
Gehavend Feyenoord met Bozeník en Bijlow tegen Fortuna Sittard

Robert Bozeník staat zondagmiddag voor het eerst sinds maanden in de basis bij Feyenoord, dat het in eigen huis opneemt tegen Fortuna Sittard. De Slowaakse aanvalsleider neemt de plek voorin over van Luis Sinisterra, een van de vijf spelers die in quarantaine zit na een corona-uitbraak.

Omdat Bozeník in de punt van de aanval start, verhuist Bryan Linssen naar de linkerkant. Daarmee keert de aanvaller voor het eerst in lange tijd terug op zijn vertrouwde positie, nadat hij eerste keuze was in de punt van de aanval. Daarmee hield hij naast Bozeník ook pure spitsen Nicolai Jørgensen en Lucas Pratto op de reservebank. Jørgensen is net als Bart Nieuwkoop geblesseerd. 

Naast Sinisterra kan Feyenoord eveneens geen beroep doen op Marcos Senesi, Orkun Kökcü en Lucas Pratto. In tegenstelling tot andere berichtgeving is Achraf El Bouchataoui wél van de partij. De plek achterin van Senesi wordt overgenomen door Uros Spajic, die het centrum vormt met Eric Botteghin. Ook Leroy Fer en Mark Diemers keren na een blessure terug op het opstellingsformulier. Hij vervangt Kökcü, die afgelopen week met Turkije op pad was.

Justin Bijlow keert terug onder de lat bij Feyenoord. Hij krijgt tegen Fortuna de voorkeur boven Nick Marsman. Bij de tegenstander uit Limburg is het voor Emil Hansson een bijzonder duel. Hij gaat op bezoek bij zijn oude werkgever.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen