KNVB erkent fout voor géén minuut stilte Van der Kuijlen

24 april 2021, 19:01

De KNVB heeft de hand in eigen boezem gestoken inzake de minuut stilte die gehouden moet worden voor Willy van der Kuijlen. In eerste instantie besloot de voetbalbond dat dát niet bij elke voetbalwedstrijd hoefde te gebeuren in dit speelweekend. Maar dat was een foute beslissing, erkent competitieleider Jan Bluyssen.

De beslissing van de KNVB zorgde terecht voor de nodige vraagtekens in Eindhoven en de rest van Nederland. Eerder gebeurde dat vanwege het overlijden van legende Diego Maradona bijvoorbeeld wel bij alle wedstrijden, maar dat zou voor de topscorer van de Eredivisie (nog altijd!) dus niet gebeuren. Op die beslissing kwam de KNVB na protest uiteindelijk terecht terug.

"Dit hebben wij niet goed gedaan, maar gelukkig konden we het alsnog herstellen voor de wedstrijden van zaterdag en zondag", aldus Bluyssen tegenover het Eindhovens Dagblad. Bij het duel van vrijdagavond in Tilburg was dat uiteraard niet meer mogelijk, wel hoopt hij dat deze fout in elk geval zo goed mogelijk hersteld is. "In dit geval was ik het honderd procent eens met de commentaren dat we beter ten halve konden keren in plaats van ten hele dwalen."

Lees ook: 'Toch minuut stilte voor Van der Kuijlen op initiatief Ajax'

Voor het houden van een minuut stilte voor een wedstrijd zijn nou eenmaal geen vastomlijnde regels voor de KNVB, wat de beslissingen er niet makkelijker op maken. "Maar dit hadden we vooraf gewoon moeten besluiten. Hij is de absolute topscorer van de Eredivisie", weet Bluyssen, die dan ook door het stof ging voor de door de KNVB genomen beslissing.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen