Seedorf: gele kaart als speler met hand voor mond praat

14 april 2021, 14:49   Bijgewerkt: 14 april 2021, 14:59

Clarence Seedorf is met een opmerkelijk idee op de proppen gekomen wat betreft de strijd tegen racisme. De voormalig middenvelder vindt het een goed idee om spelers te verbieden om de hand voor hun mond te doen bij het praten op het veld. Doen ze dat wel, dan moet er een straf volgen.

Volgens het ANP heeft Seedorf tijdens een online hoorzitting van de Europese Raad een idee geopperd voor de strijd tegen racisme. "Er hebben de laatste weken en maanden enkele incidenten plaatsgevonden", sprak Seedorf. "Die kunnen heel gemakkelijk worden bestreden door een aantal regels toe te passen. We hebben het over sport. Dus waarom zou ik mijn mond bedekken als ik iets tegen mijn tegenstander moet zeggen?"

Vorige week vond er in Spanje een incident plaats, toen Mouctar Diakhaby van Valencia rasistisch zou zijn bejegend door Juan Cala van Cadiz. Wegens een gebrek aan bewijs werd het bewijs echter gestaakt. "Als het aan mij ligt, wordt het voortaan verboden om op het veld met de hand voor de mond te praten", vindt Seedorf. "En als je dat toch doet, moet er een sanctie komen. Een gele kaart, omdat we dat soort gedrag moeten vermijden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen