Afellay fileert De Boer: "Had hij een zonnesteek opgelopen?"

28 juni 2021, 19:41   Bijgewerkt: 28 juni 2021, 20:05

Ibrahim Afellay is niet voorzichtig in zijn oordeel over het optreden van bondscoach Frank de Boer tijdens het Europees kampioenschap. Het Nederlands elftal doorliep de poulefase zonder problemen, maar de achtste finale was het eindstation. Daarin was Tsjechië zondagavond uiteindelijk met 0-2 te sterk.

Volgens de ex-middenvelder heeft De Boer nauwelijks iets toegevoegd aan het Nederlands elftal, sinds zijn aanstelling in september. "Echt helemaal niets", aldus Afellay bij de NOS. "We kunnen het nu wel in een mooi jasje steken, maar de pijnlijke conclusie is gewoon dat hij gefaald heeft. Daarvoor hoeft niemand wiskunde te hebben gestudeerd."

"Het neigt naar een trauma", vervolgt de keiharde analist. "Er zak werkelijk waar niets in. Het was on-Nederlands, we waren onherkenbaar. Hij wilde het op zijn eigen manier aanpakken, maar dat heeft echt niets opgeleverd. We hadden geen sympathie van het volk, er was geen goed voetbal... Normaal gesproken kun je nog met opgegeven hoofd een toernooi verlaten, maar dit is gewoon echt een dieptepunt."

Ook snapte Afellay niets van de wissel van Donyell Malen, die werd vervangen door Quincy Promes. "Ik dacht dat hij een zonnesteek had opgelopen, anders kon ik het niet verklaren. Hij kon iedereen wisselen, maar hij wisselde juist degene die hij er niet af had moeten halen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen